The Exchange Student Tag

Medan jag håller på att fylla i mina ansökningar så vill jag ju inte att bloggen ska stå tom (vilket jag vet kommer bli svårt då inget nytt händer) men har iallafall sett denna tag som många blivande utbytesstudenter gör. Kanske inte jättespännande att läsa menmen, kan säga att ansökningarna går väl bra. Hade mig inte förväntat så himla konstiga och opassande frågor. Det är värt det i slutändan får man intala sig själv, vilket det är! 

 

Vilket land ska du till?
USA

 

Vilken organisation reser du med?
Jag åker med organisationen Explorius, och min amerikanska organisation CETUSA. 

 

Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?
Från allra första början var ju drömmen att hamna i CA eller NY såklart men ju mer man läser på om staterna ju mindre spelar det roll var jag hamnar. Jag tror alla stater har något bra att erbjuda. Som sagt innan så kan man åka till de mer populär och kända staterna på semester. Jag skulle gärna bli placerad i Colorado, Pennsylvania eller Massachusetts men som sagt spelar det ingen roll. 
 
Har du fått familj eller gjort stat / region-val?
Nej och nej.
 
Kommer du åka på något förberedelseläger?
Ja! Jag kommer som alla andra som åker med Explorius att åka på ett föreberedelseläger i 5 i NYC! 
 
   Vad ser du mest fram emot?
Att lära mig prata engelska flytande och faktiskt få använda det i vardagen. Att träffa nya kompisar och testa på hur det är att leva i en amerikansk familj som en amerikansk tonåring. + MATEN. 

Vad fruktar du mest?
Att antingen få grov hemlängtan och vilja avbryta mitt utbytesår. Men också att någon här hemma skulle bli sjuk eller att något annat händer mina nära och kära. Jag är rädd för att inte trivas i min host family men sånt tror jag beror väldigt mycket på vilken inställning man har och vilka förväntningar man har, så det kommer nog lösa sig! 

 

Vill du prova någon ny sport?
Lätt! Försöker intala mig själv att jag ska bli cheerleader bara för att det vore så himla coolt. Annars dans, volleyball eller basket. Beror ju på vad som finns på skolan! 

 

Vad kommer du sakna mest?
Min familj och vänner såklart. Förhoppningsvis saknar jag inget! 

 

I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen? 
Oj, det vet jag inte.

 

Namnge tre platser du vill besöka i ditt land?
Jag vill besöka Manhattan (NY), Boston (MA) och Grand Canyon (AZ). 

Tror du att det kommer att bli ett bra år?

Helt klart. Bästa någonsin!

 
 

Två tusen år senare

 
Hej! Har alltid velat blogga om mitt utbytesår ända sen jag började tänka på det och nu när det vält tar fart så känner jag helt tvärt om. Iallafall brukar det bli bra när man väl tar tag i det och börjar skriva. Vad har hänt sen sist då? Jo, jag tackade ja till min plats och fick lite senare ett samtal om att mina applications hade kommit. Så himla taggad som jag var öppnade jag mailet direkt och möttes av 17 sidor utav saker att fylla i och fixa. Har gjort 4 och är redan trött på dom konstiga frågorna. Ser inte fram emot tills när jag ska börja skriva mitt personliga brev till min framtida host family. 
 
Vad mer kan jag säga.. Känslorna går upp och ner och ibland slås jag utav chockar då jag verkligen undrar varför jag gör detta. Konstigaste grejen att bara ge sig av och byta familj. Iallafall så är det ju inte så att jag tvekar någonstans. Jag vet ju att när jag väl kommer iväg kommer allting bli otroligt bra och jag kommer undra varför jag någonsin tvivla.
 
Föresten har jag fått min kontaktperson och min amerikanska organisation. Har dock aldrig fattat vad den amerikanska organisationen gör men åker iallafall med CETUSA. Det blir säkert bra. Blir så taggad när jag pratar med andra utbytesstudenter, jag orkar inte vänta längre!